Vervoer

“Beurt- en buurtrol” onder de ouders voor het vervoer
U rijdt toch ook?

Binnen A.C.Y.F. is het een gewoonte steeds af te spreken op de plaats van bestemming, d.w.z. waar de activiteit doorgaat, en dit om de deelnameprijzen van de activiteiten zo laag mogelijk te houden. Het inleggen van een bus zou de prijs voor de activiteiten (o.a. die van de zeiltochten op het Veerse Meer) inderdaad haast onbetaalbaar maken. Wij zijn er ons ook van bewust dat dit in vele gevallen, b.v. een zeiltocht met afspraak op Oranjeplaat, heel wat praktische problemen met zich kan meebrengen. Heen en terug naar het Veerse Meer maakt een zondagvoormiddag al gauw 2 uurtjes korter. Ook de brandstofprijzen zijn niet bepaald gedaald de laatste jaren.

Om te vermijden dat elke ouder elke zondag 4 uur in de wagen doorbrengt, werken wij reeds geruime tijd met de zogenaamde “Beurt- en buurtrolregeling”. Uit de praktijk blijkt dat deze regeling zeer goed functioneert. Sommige ouders maken zelfs van de gelegenheid gebruik om er een daguitstap van te maken aan het Veerse Meer… Hoe werkt het principe van deze regeling concreet?

De ervaring leert dat men de eerste keer zelf rijdt, maar naargelang de connecties binnen de club beginnen toe te nemen, zal je dochter of zoon gemakkelijker afspreken met een vriend(in) om te carpoolen. De leiding kan dit initiatief enkel aanmoedigen. Vanuit onze optiek is dit "samen helpen" een goede manier om elkaar beter te leren kennen en om het de ouders aangenamer te maken, zodat zij ook nog wat tijd hebben op zondag.

Vandaar staat er bij op de ledensectie - achter login - de carpoolkaart, een handig hulpmiddel om te zien wie er in de buurt woont en wat het telefoonnummer van deze A.C.Y.F.-buur is. Afspreken om te carpoolen is dus zeer eenvoudig: zoek wie er in de buurt woont en telefoneer even.

Mededelingen

Bezoek onze nieuwe fotogalerij voor de laatste foto's!!
Hoe moet ik inschrijven met het nieuwe systeem? Bekijk onze handige FAQ-pagina!