Geschiedenis

Oprichters A.C.Y.F. vzw


Wie?

Het oprichten van A.C.Y.F. gebeurde samen met Pater Dubois zaliger, de heer Vanderostyne, de heer De Hert, Patrick Chardome, Michel Ursi en Michel de Groote. Samen hebben zij gepoogd aan de jongeren een stuk van hun eigen passie en ontdekking mee te geven. Ook hebben zij gepoogd om bijna een hele generatie jongeren echt te leren zeilen. Tientallen anderen hebben later hieraan meegewerkt, jaar na jaar, zodat A.C.Y.F. kon worden wat het nu is.

Wanneer?

Enkele adolescenten van 14 jaar hebben, ondertussen al jaar geleden, de Antwerp Club For Yachting Friends opgericht. Wat toen begonnen is als een klein select groepje, is vandaag uitgegroeid tot een heuse vzw met meer dan 50 deelnemers.

Waarom?

Waarom nu een zeilclub oprichten? Er zijn toch de scouts, de voetbal,…. Het antwoord is simpel. Zeilen is een gelegenheid om de weidse natuur in te trekken. Het water op, met of zonder regen. Jij en de wind; een boeiend duo, soms een duel.

Beelden van water, het bruisende levende water langsheen de romp, kletsend in je gezicht. Het zout in je mond, of bijtend in je handen. De zon hoog en stekend boven het windstille meer, of laag rood gloeiend aan de horizon, op het einde van een onvergetelijke dag. De hemel vol sterren, en het boeiende nachtzeilen. De tientallen pogingen, tot een manoeuvre tenslotte perfect wordt uitgevoerd. De lessen, de examens; "het eitje ertussen", de kampvuren en al onze avonturen: gebroken masten, omgeslagen boten, stormen, geredde drenkelingen, windstille dagen, krampen van het peddelen. Maar ook fantastische sfeer en vriendschap.

Wil je dit alles persoonlijk ondervinden, aarzel dan niet om lid te worden van A.C.Y.F.

Mededelingen

Bezoek onze nieuwe fotogalerij voor de laatste foto's!!
Hoe moet ik inschrijven met het nieuwe systeem? Bekijk onze handige FAQ-pagina!